Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DOGÜNSİFED Başkanı Kadooğlu’ndan ‘Gap Eylem Planı’na Destek Açıklaması

 

2.7.2008 10:23:58

DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu: “Gap, Güçlü Türkiye’nin Başlama Noktasıdır” Dedi.

 

 

           İHA - Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) güçlü Türkiye'nin başlama noktası olduğunu bildirdi.

DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, yaptığı yazılı açıklamada, GAP Eylem Planı'nı desteklediklerini ve uygulamanın da birinci dereceden takipçileri olacaklarını belirtti. Kadooğlu, "GAP Eylem Planı bizler için önemlidir. DOGÜNSİFED olarak yerel ve bölgesel potansiyellerin ortaya çıkarılıp değerlendirilmesini, mevcut dinamiklerin rekabetçi, katılımcı, esnek ve etkililiğe dayalı olarak uygulanması yönünde her türlü desteği vermeye hazırız. İnanıyoruz ki, sivil toplumla, iş dünyasıyla ve yerel dinamiklerle işbirliği içinde uygulanacak bir planın başarısız olma ihtimali ortadan kalkacaktır. Ancak planın adıyla uyumlu eylemlere bir an önce başlanmalı. Bu açıdan GAP sadece sulama projeleri ya da baraj göletleri olarak anlaşılmamalı. GAP güçlü bir Türkiye'ye doğru gidişatın başlangıç aşaması ve Türkiye'nin en önemli projesidir" dedi.

Değerlendirilmesi durumunda bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına da önemli katkılar sunacak olan planın, Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakerelerinin de kolaylaştırıcısı olacağını savunan Kadooğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ancak ısrarla vurgulamak gerekiyor ki, bugüne kadar alışılageldiği gibi bölge dışından bölgeye yönelik kalkınma stratejileri devrinin kapanması gerekir. Her ülkenin kullanabileceği standart bir modelin olmadığı gerçeği bizi esnek bir çalışmaya doğru götürmelidir. Her kesimin ortak akıl çerçevesinde katkı sunması gerekir. Biz DOGÜNSİFED olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili gelişmelere destek olmaya hazır olduğumuz gibi iyi muhalefet çerçevesinde doğru olmayan uygulamaları da eleştireceğiz.

Federasyonumuz, kısa ve orta vadede bölgenin avantajlarını öne çıkaracak, bölgemizle ile bağlantılı Ortadoğu pazarına iş adamlarımızı tanıtacak, sermayenin ilgisini çekerek bölgemizin üretim ve ticaret merkezi haline gelmesine katkıda bulunacak çalışmalar yapmaya devam edecektir."

Başkan Kadooğlu, bütün bölgenin kaderini değiştirecek olan GAP'ın yerel olduğu kadar küresel ölçekte de ciddi yansımalarının olacağını ifade etti.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337959

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber